5 ESSENTIAL ELEMENTS FOR YüK DENGELEMEDE ALGORITMALAR

5 Essential Elements For Yük Dengelemede Algoritmalar

5 Essential Elements For Yük Dengelemede Algoritmalar

Blog Article

Bir Web sitesinin içerisinde bulunduğu yoğunluk ne kadar sık olursa olsun talep edilenleri karşılayabilecek durumda olabilmelidir. İnternet sitesi belirlenen kitlenin isteklerine karşılık verdiği müddetçe artış gösterebilir. Ancak bu artışla beraber Web sitesinde yeni gereksinmeler ortaya çıkmaktadır.

Yük dengeleyici trafik kuralını, sistem durumu araştırmasını yapılandırıp yük dengeleyiciyi exam etti

Otomatik hedef ağırlıklar (ATW), uygulamanın hedefleri bozulduğunda bile uygulamaların erişilebilirliğini artıran yeni bir ağırlıklı rastgele yük dengeleme algoritması kullanır. Algoritma, aynı hedef gruptaki denklerinden daha yüksek hata oranlarına sahip hedefleri belirlemek için HTTP durum kodlarını ve TCP/TLS hata oranlarını analiz eder.

Bir yük dengeleyicinin istemci isteği aldığında gerçekleştirdiği eylem, iki seçenekten birine bağlıdır:

Aksi taktirde sunucu listeden kaldırılır ve mevcut hata onarılıp, ortadan kaldırılıncaya ve sonrasında tekrar yapılacak uygunluk kontrolüne cevap verinceye kadar trafik yönlendirmelerinde kullanılmayacaktır.

Ayrıca load balancer’lar sadece gelen trafiği sunuculara dağıtmakla yetinmezler ve kendilerine bağlı bulunan sunucuları devamlı şekilde kontrol ederek isteklere yanıt vermeyen problemli sunuculara trafik yönlendirmesi yapmazlar! Yani bir nevi uygunluk kontrolü yaparak her gelen isteği cevaplayabilecek şekilde sağlıklı sunuculara yönlendirir ve böylece sunucu kaynaklı dilemma yaşanması engellenmiş olur.

Burada amacımız, gelen istek trafiğinin orantılı bir şekilde bu sunucular arasında paylaşımını sağlayarak yoğunluğu ölçeklendirebilmek ve böylece tek bir uygulama instance’ına tüm sorumluluğu vermeksizin yükü dengelemektir. Bu günümüzde birçAlright uygulamadan dolayı ihtiyacını hissettiğimiz bir durumdur. Farz-ı misal vermek gerekirse, yüzbinlerce kişinin eşzamanlı olarak istek yaptığı bir World-wide-web uygulamasında bu isteklere karşılık doğru ve hızlıca gerekli hizmeti verebilmek için sunucu kaynaklarımızın buna elverişli olması gerekmektedir.

Hatta hatların aynı omurgada bulunmama zorunluğu, farklı sağlayıcılardan alınan internet hizmetinin tek bir çatı altında stability edilmesi ile, bağlantı kopması gibi problemler en aza indirgenmiş oluyordu.

Azure Standart Load Balancer, alanlar arası yedeklilik aracılığıyla zengin bir işlev kümesi ve yüksek kullanılabilirlik sunar. Load Balancer SKU'su hakkında daha fazla bilgi edinmek için karşılaştırma tablosuna bakın.

gibi notlar düşer. Bu aşamada devreye community konusunda tecrübeli arkadaşların oluşturdukları topoloji giriyor. Yazılım 300 kullanıcıya kadar destek veriyordur, yapıda a thousand kullanıcı vardır, sanal load balancer kullanılmak isteniyordur, o zaman şema üzerindeki akış izlenerek karar verilebilir. Hayır olmaz deyip kesip atmak yanıltıcı olacaktır.

Bu yöntemle sunucuların sıralı bir biçimde website seçildiği ve trafiğin bu sıralamaya göre paylaştırıldığı algoritmalardan söz edilir. Load balancer bu algoritmada, talep edilenlerden ilki için belirlenen sıralamadan ilk sunucuyu seçer ve ardından sıralamanın devamına doğru ilerler. Sıralamanın sonuna varıldığında yeniden baştan başlayarak sırayla aşağıya doğru seçim sürer.

DNS yük dengelemesinde, ağ isteklerini etki alanınızdaki bir kaynak havuzuna yönlendirmek için etki alanınızı yapılandırırsınız. Bir etki alanı; bir Website sitesi, posta sistemi, baskı sunucusu veya World-wide-web üzerinden erişilebilir hâle getirilen başka bir hizmete karşılık gelebilir.

Daha Web bir biçimde anlatacak olursak; sistemi ziyaret edenler, sunucu grubu olarak ifade edilen sunucular arasında belli bazı kurallar doğrultusunda verimli olarak ve sunucu grubu önünde yer alan yük dağıtıcı ile işi yapacak sunucular arasında eşit olarak dağıtılmakta; uygulama ile veri tabanı arasında oluşturulan yük dengeleme işlemlerini yapan sistemler “load balancer” olarak ifade edilmektedir. Bu şekilde yük dengeleme kullanımıyla sitenin performansı olumlu etkilenmekte ve verimlilik artmaktadır.

Nerede host edildiklerine bakılmaksızın, a few-tier web ve mikro hizmet tabanlı uygulamaların performansını ve güvenliğini daha kapsamlı bir şekilde iyileştirmek için tasarlanmış software supply denetleyicilerine (ADC’ler) dahil edilmiştir.

Report this page